Glasgow west end cinema cabinet completed slide1
Glasgow west end sketch slide1
Glasgow west end custom AV cabinet slide3b

LOCATION

Byres Road, Glasgow

PROJECT REQUIREMENTS

Turn unused rooftop conservatory into a blacked out home cinema room.

ROOFTOP CONSERVATORY CONVERTED TO A HOME CINEMA

Having completed work for this client before we were asked if we could turn an unused rooftop glass room into a rooftop cinema hideaway. The unusual layout of full length Bi-Fold doors either side of a long rectangle glass roof created us with a challenge.

After my initial meeting with the client we decided that the construction of a custom cabinet would be ideal, this let us integrate the speakers and hardware in the perfect location for a 120′ concealed electric screen to drop down perfectly.

First off we pre-wired for lighting, underfloor heating, outside LED lighting and of course the AV system infrastructure. We then custom built the cabinet onsite and cut-out speaker housings and cable entry points.

We also future proofed the room with a custom cable bundle pulled down through three floors to the utility room, this gave us hard wired internet and 4K video feeds. As the building relies on a dated communal reception system we fitted a discrete digital reception platform to become independent. Motorised black out blinds finished off this room to complete a very enjoyable project.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and one of the team will get straight back.

Not readable? Change text. captcha txt
Houston iconbishopbriggs home icon